Mä rakastan uuttavuotta! Tiiättekö ne new year new me, fresh start jne. -tyypit? Vaikka meen kananlihalle överipositiivuudesta ja kliseistä, niin ikävä kyllä taidan silti vähän kuulua tähän poppooseen.

Mä en kuitenkaan kuvittele että nyt kun vuosi vaihtuu niin taivaasta alkaa vaan sataa mulle sateenkaaria ja hattaraa ja että kellon lyödessä 12 alan sontia vaahtokarkkeja. Elämä ei mee niin vaan yleensä asioiden eteen pitää toimia. Siksi vetäsisin kliseisen New Year, New Me -setin pöntöstä alas ja parempi quote uudelle vuodelle vois olla ”you get what you work for, not what you wish for”.

Tänä vuonna elän terveellisesti, laihdutan, vietän enemmän aikaa läheisten kanssa…

Kuulostaako tutulta? Sama täällä. Perinteiset uuden vuoden lupaukset ehkä lämmittää mieltä hetken, mutta siihen on syynsä, että tammikuun tungosruuhkien jälkeen kuntosalit tyhjenee maaliskuun aikaan.

Miksi? Koska uudenvuoden lupauksista puuttuu aito motivaatio ja suunnitelma. Ja mä en tarkota, että nää olis huonoja lupauksia ollenkaan. Itseasiassa ne ovat tosi hyviä! Mutta ilmaan lauotut lupaukset tai jopa puhelimen muistiin kirjoitetut sellaiset, ikävä kyllä jää unholaan hyvin usein.

Reflektoi edellisvuotta

Tää on supertärkeetä! Mieti seuraava elämän osa-alue kerrallaan, miten ne meni sun mielestä viime vuonna ja oisko jotkin asiat kaivanneet parannusta..

  • Oma terveys ja hyvinvointi
  • Ympäristö ja siisteys
  • Talous ja rahankäyttö
  • Ihmissuhteet
  • Harrastukset ja hauskanpito

Mitä sun ideaaliminä olisi ja mitä se tekisi vuonna 2020?

Ehkä se matkustais, söis terveellisemmin, kävis salilla, ottais omaa aikaa, tekis duunia tai ois vaikka parempi vanhempi. Kirjota listaan kaikki mitä ideaali-sä olisi ja tekisi. Tähän vaiheeseen monesti ne uuden vuoden lupaukset jää.

Nyt valitse listasta 3-5 sulle tärkeintä asiaa ja käytä apuna edellisvuoden reflektointia, mikä jäi liian vähälle 2019, joka on sulle tärkeetä? Jos otat isoja tavotteita kaikesta ja koko elämän koittaa järjestää kerrallaan, niin bad news hun, se on aika lailla mahdotonta.

But why tho?

Ei sekään, että miten ja mikä, vaan miksi. On tosi tärkeää tietää ja miettiä motivaatio asioille, jotka haluaa toteuttaa, koska aina tulee takaiskuja ja hetkiä kun on vaan kaikki ihan sama. Sillon on hyvä muistaa, että miks sä teet mitä sä teet. Esim:

  • Haluan syödä terveellisemmin, koska tahdon voida hyvin, olla vähemmän väsynyt ja näyttää lapsille mallia terveellisistä elämäntavoista, tai
  • Haluan alkaa budjetoimaan, jotta saan rahaa säästöön meidän unelmien keittiöremppaa varten

Lupauksista tavotteiksi

Kirjoita tavoitteet ylös ja jaa se pienempiin steppeihin. Jos haluut säästää 3000€ matkaa varten, mieti miten voisit säästää lisää. Budjetoimalla, jättämällä take away kahvin työmatkalta, siivoamalla vihdoin sen vaatekaapin ja myydä vaatteita eteenpäin? Voit vaikka jakaa tavoitteen vuosineljänneksiin, esim. tammi-maaliskuu välillä laitat säästöön 750€, huhti-kesä välillä säästössä on 1500€ jne.

Muistuta ittees sun tavotteista päivittäin, kirjaa vaikka steppejä kalenteriin. Aina kun tekis mieli olla menemättä lenkille, tai haluisit ostaa sen kivan takin vaikka sulla onkin jo 50 takkia entuudestaan, muistele miksi sä haluut saavuttaa nää tavoitteet.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0