Moikka! ♡ Päivärytmi otsikossa voi olla hieman hämäävä, koska meidän päivät on rytmistä kaukana nyt, kun mennään vielä beben ehdoilla. Oon nyt pikkuhiljaa koittanut pientä rutiinia koittanut totuttaa vauvallekin.

Meidän tyttö on siinä mielessä tosi hyvä nukkuja, että herää yön aikana 1-2 kertaa yleensä, mutta päivällä nukkuu tosi lyhyitä päikkäreitä ja olisi pitkään hereillä. Tuohon taitaa isoimmiten vaikuttaa se, että tää vauva ei oikein syö kerralla paljoa, vaan ottaa pientä huikopalaa vähän väliä. Kuulemma jotkut vauvat vaan on semmosia ja niin kauan kun saan öisin nukuttua, niin en valita!!

8:10 – Heräsin ja keitin kahvit. Oon tavoitellut sitä, että heräisin 7-7.30 välillä, mutta kyllä tää kahdeksan on lähempänä normaalipäivää. Vauva jatkoi vielä unia, tein J:lle aamupalaa ja puin päälle

8:45 – Bebe heräs, joten syötin tytön ja join aamukahvin tästä ihanasta Stojon vaaleanpunaisesta kupista, jonka ostin I Love Me -messuilta viikonloppuna. Puin J:n ja lähdettiin liikenteeseen.

9:15 – Päästiin päiväkodille ja vaikka kuinka yritän, että ihan viimeistään 9:ltä oltaisiin joka aamu päiväkodilla, mutta silti aina venähtää ysin yli. Jonatan on aika menevä tapaus ja oon huomannut, että etenkin näin uhma-aikana, rutiinit on sille tosi tärkeitä ja päivät sujuu paljon sulavammin ja tehokkaammin ilman hitaita aamuja. Tässä ollaan ihan samanlaisia, hah!

9:30 – Palataan vauvan kanssa kotiin ja sillä aikaa kun se jatkaa uniaan, tein itselleni kaakaota ja rupesin taklaamaan laskupinoa, jota oon kerryttänyt vauvan syntymästä saakka.

Oon hiton saamaton välillä raha-asioissa ja mulla on todella negatiivinen suhtautuminen rahaan. Oon huomannut sen tässä tämän vuoden aikana ja haluan oppia muuttamaan rahaan liittyviä asenteita ja oppia myös paremmaksi rahankäyttäjäksi. Nyt siihen on vielä parempi tilaisuus kun vuosikymmen vaihtuu, niin sitä on hyvä käyttää syynä tähän uudistukseen. New decade, new me vai miten se meni 😀

10:30 – Vauva heräs päiväunilta, joten syötin hänet, vaihdoin vaipan ja bebe sai vähän masuaikaa. Pään pitely onnistuu jo yllättävän pitkiä aikoja ja jalat potkii siihen malliin että kiire olis jo etiäpäin.

11:15 – meitsi saa vihdoin aamupalan! Ostin messuilta Puhdistamon pisteeltä viherjauheen, luultavasti lähinnä omaa egoa hivelemään, mutta tuli sitä smoothiessakin testattua. Ei ollut mikään megamenestys(ainakaan vielä), sillä smoothie maistu ihan pinaattikeitolle. Huomenna uus yritys toisilla lisukkeilla..

11:30-13:00 – Yritin saada beben nukkumaan. Meillä selvästi jonkinlainen tiheän imun kausi meneillään, kun muutama päivä kunnon kiukuttelu ja marina päällä, tissillä raivotaan 2/3 päivästä ja päikkäreille meno ei käykään ihan helposti. 1,5h nukuttelun jälkeen vauva kuitenkin vihdoin nukahti omaan sänkyyn ja pääsin vähän siivoamaan ja siistimään itteeni.

16:00-19:00 – Mun kaima Ida oli Helsingissä ja tuli meillä käymään. Unohtui ihan kokonaan kuvien ottaminen, kun oli niin kiva jutella ja nähdä kasvotusten pitkästä aikaa! Haettiin porukalla Jonatan tarhasta ja tein ruokaa. Ruuat on olleet tosi simppeleitä viime aikoina ihan ajan ja kiinnostuksen puutteen vuoksi. Tällä kertaa tein meidän perheen vakkaria; uunikanavuokaa.

Uunikanavuoka

Tarvitset

3 broilerin reisikoipea
4 porkkanaa (tai muita juureksia/vihanneksia oman maun tai kaappitilanteen mukaan)
n.2dl vettä

+ mausteita (käytin provencalea, savustettua paprikaa, suolaa ja pippuria)
+ oliiviöljyä

Ohje

Laita kanat ja vihannekset sopivaan uunivuokaan(tai pellille), kaada pohjalle vedet, valele kanat oliiviöljyllä ja ripottele päälle reilusti mausteita.
Tuo setti uuniin 200 asteeseen 55minuutiksi, riisiä kylkeen ja dinner is served.

Löysin lähikaupasta Smasheja ja en oo edes tiennyt että näitä saa Suomesta. Vedin melkein koko pussin, no regrets.

20:30 – Laitettiin J sänkyyn ja mä istuin vauvan kanssa aika tiiviisti sohvalla syöttämässä.

21:30 – 2/2 lapsista nukkumassa ja pääsin tekemään omia iltarutiineja; kasvojenhoitoa, hampaiden harjaus, iso lämmin huppari + lammastossut päälle ja kupillinen kuumaa teetä.

Katottiin Tommin kanssa jakso temppareita, joka on meidän guilty pleasure vuodesta toiseen, vaikkakin kyseessä on yksi tyhmimmistä ohjelma formaateista mitä tiedän, lol.
Heräsin 00:45 sohvalta jonne olin sammunut määrittämättömänä kellonaikana ja kömmin sängyn puolelle jatkamaan unia.

Ja hei kohta me astutaan vuoden synkimpään kuukauteen, joten nautitaan vielä värikkäistä lehdistä ja viimeisestä aamuvalosta

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0